Newbie
luis_luis
Posts: 4
Registered: ‎08-30-2010
Posts: 4
Registered: 08-30-2010

Nanostation M5 have no signal,,help

Hi guys im new in the forum and using this device..the person that installed is not available till next week. and i know you can help me.

I have a Nanostation M5 and last week was perfect i get signal from my office like 3 miles from my home. when i put the pc with the lan i dont see anything. i check in 192.168.1.20 and i see no signal...is there any procedure instructions step by step that maybe i can follow that? thanks in advance....
i reset the lan adapter of my pc..and no function at all.
Established Member
flipper
Posts: 2,071
Registered: ‎06-18-2010
Posts: 2071
Kudos: 365
Solutions: 79
Registered: 06-18-2010

Re: Nanostation M5 have no signal,,help

Set a static IP address for your PC of 192.168.1.10, and try that 192.168.1.20 again.
Newbie
luis_luis
Posts: 4
Registered: ‎08-30-2010
Posts: 4
Registered: 08-30-2010

Re: Nanostation M5 have no signal,,help

hi Flipper, let me try and i will let you know...thanks...
Established Member
flipper
Posts: 2,071
Registered: ‎06-18-2010
Posts: 2071
Kudos: 365
Solutions: 79
Registered: 06-18-2010

Re: Nanostation M5 have no signal,,help

That's only going to get you into the set up pages for the Nano; it won't magically get you back on the internet...
...and if you don't have the user name/password combo, you won't get too far with set up.
...and if your installer changed the IP address of the Nano, you won't get any set up log in page at all.
Newbie
luis_luis
Posts: 4
Registered: ‎08-30-2010
Posts: 4
Registered: 08-30-2010

Re: Nanostation M5 have no signal,,help

That's only going to get you into the set up pages for the Nano; it won't magically get you back on the internet...

...and if you don't have the user name/password combo, you won't get too far with set up.

...and if your installer changed the IP address of the Nano, you won't get any set up log in page at all.


hi flipper..the setup is in default...i put the static ip 192.168.1.10 in the pc and the default ip (.20) and no signal at all. it seems like the nanostation is off...i check in the roof and is on..and all the conections is set up.

what else :icon_cry:...thanks...

:ubnt_banana:
Established Member
flipper
Posts: 2,071
Registered: ‎06-18-2010
Posts: 2071
Kudos: 365
Solutions: 79
Registered: 06-18-2010

Re: Nanostation M5 have no signal,,help

Try the Discovery Tool www.ubnt.com/support/downloads/utilities
It should be able to tell you the IP address of the Nano
Newbie
luis_luis
Posts: 4
Registered: ‎08-30-2010
Posts: 4
Registered: 08-30-2010

Re: Nanostation M5 have no signal,,help

Try the Discovery Tool www.ubnt.com/support/downloads/utilities

It should be able to tell you the IP address of the Nano


hi flipper it says the dfaul ip 192.168.1.20
i enter with no prblem the probelm is that when i select the antenna when i click wireless i dont have any signal.....i went to the roof iand i click reset just in case and nothing...:icon_confused:
Established Member
flipper
Posts: 2,071
Registered: ‎06-18-2010
Posts: 2071
Kudos: 365
Solutions: 79
Registered: 06-18-2010

Re: Nanostation M5 have no signal,,help

Your going to need to wait for the installer now. A wireless link takes two sides; you only have one at this point.