Reply
New Member
kiabrin
Posts: 13
Registered: ‎08-21-2013
Posts: 13
Registered: 08-21-2013

Rocket M2 to Nanostation 2

Good evening!

 

Trying to set up NS M2 as AP and link NS 2 to it. No success.

 

Any clues?

New Member
kiabrin
Posts: 13
Registered: ‎08-21-2013
Posts: 13
Registered: 08-21-2013

Re: Rocket M2 to Nanostation 2

sorry, the search replaced topic name

Veteran Member
WisTech
Posts: 4,148
Registered: ‎10-28-2009
Posts: 4148
Kudos: 695
Solutions: 20
Registered: 10-28-2009

Re: Rocket M2 to Nanostation 2

Disable airmax on the AP.

Tony Pierro
CTO at Wireless Internet Services, Inc.
www.wirelesstcp.net
Veteran Member
urmom
Posts: 4,600
Registered: ‎02-19-2010
Posts: 4600
Kudos: 1823
Solutions: 26
Registered: 02-19-2010

Re: Rocket M2 to Nanostation 2


WisTech wrote:

Disable airmax on the AP.


And set it to 20Mhz channel width

Not getting the answers you wanted? Check out this link --> http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html -- I need a thumbs down button!
New Member
kiabrin
Posts: 13
Registered: ‎08-21-2013
Posts: 13
Registered: 08-21-2013

Re: Rocket M2 to Nanostation 2

already done. still no link. and - both directions, selecting each as AP and station.

Veteran Member
WisTech
Posts: 4,148
Registered: ‎10-28-2009
Posts: 4148
Kudos: 695
Solutions: 20
Registered: 10-28-2009

Re: Rocket M2 to Nanostation 2

Same encryption?  Frequency Plan?  Distance between units?

Tony Pierro
CTO at Wireless Internet Services, Inc.
www.wirelesstcp.net
New Member
kiabrin
Posts: 13
Registered: ‎08-21-2013
Posts: 13
Registered: 08-21-2013

Re: Rocket M2 to Nanostation 2

progress: two radios lying on same table is connecting. but the station located in 600 meters is not, and it was connecting with NS 2 on 24-36mbps.

Veteran Member
urmom
Posts: 4,600
Registered: ‎02-19-2010
Posts: 4600
Kudos: 1823
Solutions: 26
Registered: 02-19-2010

Re: Rocket M2 to Nanostation 2

When you have them at 600m apart, is there anything between them?

Not getting the answers you wanted? Check out this link --> http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html -- I need a thumbs down button!
New Member
kiabrin
Posts: 13
Registered: ‎08-21-2013
Posts: 13
Registered: 08-21-2013

Re: Rocket M2 to Nanostation 2

One tree. the stable signal between two NS2's is about -72dBm

New Member
kiabrin
Posts: 13
Registered: ‎08-21-2013
Posts: 13
Registered: 08-21-2013

Re: Rocket M2 to Nanostation 2

update

Veteran Member
WisTech
Posts: 4,148
Registered: ‎10-28-2009
Posts: 4148
Kudos: 695
Solutions: 20
Registered: 10-28-2009

Re: Rocket M2 to Nanostation 2

Does the station even SEE the access point when doing a site survey?  What is TX power set to on the AP?

Tony Pierro
CTO at Wireless Internet Services, Inc.
www.wirelesstcp.net
New Member
kiabrin
Posts: 13
Registered: ‎08-21-2013
Posts: 13
Registered: 08-21-2013

Re: Rocket M2 to Nanostation 2

finally, connection success.

 

problem was that on station was set G only.

Reply