Frequent Visitor
kellenberger
Posts: 3
Registered: ‎09-26-2013
Posts: 3
Registered: 09-26-2013
Accepted Solution

nanobridge m5 access point fail to reconnect

photo 2.JPGphoto 1.PNGJust recently manage to install my first ubiquiti link using two nonobrige m5 on a short distance around 2km .

Thanks to every one on this forum to share tips for installation and configuration

Now the problem witch I am facing is regarding about any changes I do on the access point in the web GUI after applying the settings the nanobridge fails to establish a connection with the station ,the only way to bring back the connection is to reboot the access point ,any one there came across this problem

Emerging Member
RB_Oklahoma
Posts: 91
Registered: ‎03-28-2011
Posts: 91
Kudos: 33
Solutions: 6
Registered: 03-28-2011

Re: nanobridge m5 access point fail to reconnect

When using DFS frequencies it takes one minute plus on all of my NB's to reconnect.

The AP's don't broadcast for that first minute. I would imagine that it is just listening for radar.

Ancient Member
Dave-D
Posts: 24,717
Registered: ‎06-23-2009
Posts: 24717
Kudos: 3437
Solutions: 371
Registered: 06-23-2009

Re: nanobridge m5 access point fail to reconnect

[ Edited ]

That's correct; that's a DFS requirement.

Why use DFS frequencies? I suggest you
change to a channel in the 5800MHz band.
And, unless you need maximum data rates,
change to a 30MHz channel width for more
stable operation and less interference.  Dave

No disclaimer. Nothing to sell. I need to fix that.
Frequent Visitor
kellenberger
Posts: 3
Registered: ‎09-26-2013
Posts: 3
Registered: 09-26-2013

Re: nanobridge m5 access point fail to reconnect

Thanks to every one for sharing tips and knowledge, after few changes on wireless tabs advanced setting I have this results with you can see on the pictures and I upload as well two pictures with the m5 P1000696.jpgP1000759.jpg

Ancient Member
Dave-D
Posts: 24,717
Registered: ‎06-23-2009
Posts: 24717
Kudos: 3437
Solutions: 371
Registered: 06-23-2009

Re: nanobridge m5 access point fail to reconnect

[ Edited ]

Right: you're welcome for the advice.

But you didn't follow all of it. In North America,
the channel you use would be highly illegal. I
realize you may be elsewhere. But you should
carefully check your jurisdiction's rules.

Otherwise, use a channel in the 5800MHz range.  Dave

 

No disclaimer. Nothing to sell. I need to fix that.
Emerging Member
RB_Oklahoma
Posts: 91
Registered: ‎03-28-2011
Posts: 91
Kudos: 33
Solutions: 6
Registered: 03-28-2011

Re: nanobridge m5 access point fail to reconnect

[ Edited ]

Yes, in the US that is a indoor only band with a power limit of 23dbm EIRP and with 17dbm TPO, with an integrated antenna. Please consult your countries regulatory agencies. If in the US, just move to a channel that will fall in the UNII-3 band of 5725-5825 MHz.

Frequent Visitor
kellenberger
Posts: 3
Registered: ‎09-26-2013
Posts: 3
Registered: 09-26-2013

Re: nanobridge m5 access point fail to reconnect

My wireless settings are setup in regards to the country code where I am witch one is POLAND but you people are right have to check as well as some off the channel can been used just indoors :icon_banned: