Newbie
isznogoudtd
Posts: 4
Registered: ‎04-23-2012
Posts: 4
Registered: 04-23-2012

problem pls help

Hello to all..
im glad to be here. so i brought from a guy a nanostation loco m2, i have try to reset it but when i press reset button for 30 or 40 or even 100 mins nothing happens. so i have try to connect to station and ask me username and passw and the guy tells me that cant remember it. i have try ubnt ubnt and nothing.... pls can anyone help me how to reset that device to factory? PLS :manhappy:
SuperUser
WHT
Posts: 29,540
Registered: ‎03-17-2008
Posts: 29540
Kudos: 5531
Solutions: 116
Registered: 03-17-2008

Re: problem pls help

Press the reset button in for 20 seconds, release it, power off the radio for 30 seconds and try again. It should reset to ubnt/ubnt.
WHT = Short Form Acronym for "You couldn't handle me even if I came with instructions!"
Well engineered projects are indistinguishable from crazy ideas.

Speed, distance, reliability, cost...Pick three.
...World's First Ubiquiti AirMax WISP....
Newbie
isznogoudtd
Posts: 4
Registered: ‎04-23-2012
Posts: 4
Registered: 04-23-2012

Re: problem pls help

nothing my friend i have do it..... anything else that can help me?
Regular Member
thewisperer
Posts: 439
Registered: ‎01-28-2008
Posts: 439
Kudos: 27
Registered: 01-28-2008

Re: problem pls help

if that not work its nogoud Send it back
Newbie
isznogoudtd
Posts: 4
Registered: ‎04-23-2012
Posts: 4
Registered: 04-23-2012

Re: problem pls help

cant find the guy from where i brought :mantongue: ahaha
i think he has disable the reset from the airos .... what else we can do to reset it?
i have open it and find some jumpers inside.... but can understand what they do
Member
0ldman
Posts: 232
Registered: ‎10-04-2009
Posts: 232
Kudos: 30
Registered: 10-04-2009

Re: problem pls help

Ubiquiti has a different POE adapter with a reset button that should do the trick.
www.streakwave.com/Itemdesc.asp?ic=POE-24
Sounds like someone unloaded their problem on to you.
Newbie
isznogoudtd
Posts: 4
Registered: ‎04-23-2012
Posts: 4
Registered: 04-23-2012

Re: problem pls help

but let me ask you something.... if i buy that poe, you tell me that has reset in poe im right? it works like the reset on device? if yes, will not work on me because as i know if is disable the reset from the software is useless to try with the poe reset
SuperUser
WHT
Posts: 29,540
Registered: ‎03-17-2008
Posts: 29540
Kudos: 5531
Solutions: 116
Registered: 03-17-2008

Re: problem pls help

I might be completly misremembering this. I has a radio with PoE reset disabled and even the rest button was disabled.
WHT = Short Form Acronym for "You couldn't handle me even if I came with instructions!"
Well engineered projects are indistinguishable from crazy ideas.

Speed, distance, reliability, cost...Pick three.
...World's First Ubiquiti AirMax WISP....
Member
0ldman
Posts: 232
Registered: ‎10-04-2009
Posts: 232
Kudos: 30
Registered: 10-04-2009

Re: problem pls help

That makes sense.
Do you have to reset to boot from TFTP?
SuperUser
Josh_SPITwSPOTS
Posts: 17,482
Registered: ‎11-20-2011
Posts: 17482
Kudos: 5175
Solutions: 124
Registered: 11-20-2011

Re: problem pls help

That makes sense.

Do you have to reset to boot from TFTP?


That is a damn good question, lol.
Josh Reynolds :: Chief Information Officer :: www.spitwspots.com
Ubiquiti Carrier Wireless Admin, Trainer
SuperUser
WHT
Posts: 29,540
Registered: ‎03-17-2008
Posts: 29540
Kudos: 5531
Solutions: 116
Registered: 03-17-2008

Re: problem pls help

I've slept since then. I think I got into it with TFTP.
WHT = Short Form Acronym for "You couldn't handle me even if I came with instructions!"
Well engineered projects are indistinguishable from crazy ideas.

Speed, distance, reliability, cost...Pick three.
...World's First Ubiquiti AirMax WISP....
Emerging Member
boriquajake
Posts: 95
Registered: ‎08-29-2011
Posts: 95
Kudos: 9
Registered: 08-29-2011

Re: problem pls help

Hello to all..
im glad to be here. so i brought from a guy a nanostation loco m2, i have try to reset it but when i press reset button for 30 or 40 or even 100 mins nothing happens. so i have try to connect to station and ask me username and passw and the guy tells me that cant remember it. i have try ubnt ubnt and nothing.... pls can anyone help me how to reset that device to factory? PLS :manhappy:


This might be simpler problem that we think. I know that when I first started messing with UBNT radios I had a hard time getting the damn reset button to work. The button doesn't have a very solid feel to it and sometimes it's hard to be sure the pin/wire you use to press it hasn't slipped off. I'm sorry for asking such a stupid question, I know it's sort of like when the tech support guy asks you if your computer is plugged in when you tell him it wont work. :icon_mrgreen:

That being said, my understanding is that drops in available voltage can cause the radios to reset to factory defaults regardless of whether or not the reset button has been disabled. Does anybody know if there is a way to mess with the power to force a reset?
I don't know enough about anything to have credibility on this forum so no matter how awesome something I say might sound, don't hit the like button, I beg you!:icon_redface:
SuperUser
Josh_SPITwSPOTS
Posts: 17,482
Registered: ‎11-20-2011
Posts: 17482
Kudos: 5175
Solutions: 124
Registered: 11-20-2011

Re: problem pls help

This might be simpler problem that we think. I know that when I first started messing with UBNT radios I had a hard time getting the damn reset button to work. The button doesn't have a very solid feel to it and sometimes it's hard to be sure the pin/wire you use to press it hasn't slipped off. I'm sorry for asking such a stupid question, I know it's sort of like when the tech support guy asks you if your computer is plugged in when you tell him it wont work. :icon_mrgreen:

That being said, my understanding is that drops in available voltage can cause the radios to reset to factory defaults regardless of whether or not the reset button has been disabled. Does anybody know if there is a way to mess with the power to force a reset?


There is a pin cross that will trigger a reset. I can't remember which ones though, search the forum.
Josh Reynolds :: Chief Information Officer :: www.spitwspots.com
Ubiquiti Carrier Wireless Admin, Trainer
SuperUser
WHT
Posts: 29,540
Registered: ‎03-17-2008
Posts: 29540
Kudos: 5531
Solutions: 116
Registered: 03-17-2008

Re: problem pls help

work. The button doesn't have a very solid feel to it and sometimes it's hard to be sure the pin/wire you use to press it hasn't slipped off.

That being said, my understanding is that drops in available voltage can cause the radios to reset to factory defaults regardless of whether or not the reset button has been disabled. Does anybody know if there is a way to mess with the power to force a reset?


What I tell techs to do is trim a nylon wire tie (I don't want them jamming a screwdriver or paperclip onto the plastic button) and bounce it a few times to get a feel for the button. This takes two hands to hold it steady. bouncing the button will freak out the radio, but then you're going to default it anyway. When you let go of the button, you should feel it bounce back. Then power off the radio for 30 seconds.

If power drop outs reset a radio, it's an unusual occurrence that likely isn't repeatable or reliable.
WHT = Short Form Acronym for "You couldn't handle me even if I came with instructions!"
Well engineered projects are indistinguishable from crazy ideas.

Speed, distance, reliability, cost...Pick three.
...World's First Ubiquiti AirMax WISP....
SuperUser
Josh_SPITwSPOTS
Posts: 17,482
Registered: ‎11-20-2011
Posts: 17482
Kudos: 5175
Solutions: 124
Registered: 11-20-2011

Re: problem pls help

What I tell techs to do is trim a nylon wire tie


STOP THE PRESSES!!!

I didn't think you used wire ties Captain Velcro? :icon_mrgreen:
Josh Reynolds :: Chief Information Officer :: www.spitwspots.com
Ubiquiti Carrier Wireless Admin, Trainer
SuperUser
WHT
Posts: 29,540
Registered: ‎03-17-2008
Posts: 29540
Kudos: 5531
Solutions: 116
Registered: 03-17-2008

Re: problem pls help

How do you think I clean out my ears.
WHT = Short Form Acronym for "You couldn't handle me even if I came with instructions!"
Well engineered projects are indistinguishable from crazy ideas.

Speed, distance, reliability, cost...Pick three.
...World's First Ubiquiti AirMax WISP....
Established Member
TechnoKiwi
Posts: 1,602
Registered: ‎09-01-2010
Posts: 1602
Kudos: 115
Solutions: 4
Registered: 09-01-2010

Re: problem pls help

Have you tried to put it into recovery mode?
Download the latest firmware for it. Hold down the button while plugging in the POE cable or power for about 10 seconds till the lights start to blink?
If you can do this, reinstall it
Why doesn't Ubiquiti make the button wider and bigger?
It should cover the whole hole, pushing anything in there should do it.

I was thinking last time I was using a pen, end of a sharp knife, pin etc that I need to make something specially for this for future, as mentioned its a pain and you slip off it lots... especially when you are trying to wiggle in the power or poe cable, or even see if the lights start to blink...
Design flaw :icon_redface:
INTERNATIONAL Wi-Fi Hotspot Provider www.maiwifi.com
Using only the best firmware ~ airOS with our hotspot tab
DOWNLOAD FREE Firmware & install on any airMAX radio
Emerging Member
boriquajake
Posts: 95
Registered: ‎08-29-2011
Posts: 95
Kudos: 9
Registered: 08-29-2011

Re: problem pls help

There is a pin cross that will trigger a reset. I can't remember which ones though, search the forum.

I want to be a grown up and find my own solutions, but my search fu must be very weak because I can't find anything about that. It would really be good to know. :icon_cry:
I don't know enough about anything to have credibility on this forum so no matter how awesome something I say might sound, don't hit the like button, I beg you!:icon_redface:
SuperUser
Bean_Planter
Posts: 5,417
Registered: ‎08-09-2011
Posts: 5417
Kudos: 2263
Solutions: 164
Contributions: 10
Registered: 08-09-2011

Re: problem pls help

dren.dk/mreset.html
Cheers,
Gene
NEW FORUM MEMBERS:
Seek knowledge. Press the [Knowledge Base] link at the top.
Emerging Member
boriquajake
Posts: 95
Registered: ‎08-29-2011
Posts: 95
Kudos: 9
Registered: 08-29-2011

Re: problem pls help

dren.dk/mreset.html

Cheers,
Gene


Gene, thanks for tracking down that info, man. I appreciate it.
I don't know enough about anything to have credibility on this forum so no matter how awesome something I say might sound, don't hit the like button, I beg you!:icon_redface: