Reply
Emerging Member
Posts: 99
Registered: ‎01-10-2015
Kudos: 2

Change WAN Static IP Address

So I'm trying to switch over to a new Link for my WAN with a new IP Address.  I tried to just change the IP and Gateway via the Gui but it doesn't work.  Is there a special way to change the WAN static IP Address?  Seems pretty straight forward but I'm missing something here.

Senior Member
Posts: 5,098
Registered: ‎01-04-2017
Kudos: 709
Solutions: 252

Re: Change WAN Static IP Address

That should do it. Just double check the NAT rules as well.
Senior Member
Posts: 5,098
Registered: ‎01-04-2017
Kudos: 709
Solutions: 252

Re: Change WAN Static IP Address

The only other thing I can think of is ISP specific DNS servers?
Emerging Member
Posts: 99
Registered: ‎01-10-2015
Kudos: 2

Re: Change WAN Static IP Address

ISP doesn't have DNS.  Using 8.8.8.8 and 8.8.4.4.

 

When I do change the IP address.  I can not get back on the net.  But when I plug my laptop in directly to the Link and assign the same IP and Gateway, everything works great.

Senior Member
Posts: 5,098
Registered: ‎01-04-2017
Kudos: 709
Solutions: 252

Re: Change WAN Static IP Address

did you save, commit and reboot?
Emerging Member
Posts: 99
Registered: ‎01-10-2015
Kudos: 2

Re: Change WAN Static IP Address

Yes.  I'm doing the change via the Gui.

Highlighted
Senior Member
Posts: 5,098
Registered: ‎01-04-2017
Kudos: 709
Solutions: 252

Re: Change WAN Static IP Address

Maybe reboot the modem?
Reply