New Member
Posts: 21
Registered: ‎02-25-2016
Kudos: 4

EdgeRouter PoE bricked when powered off

[ Edited ]

Hello

I would like to report my whole story to inform and maybe get support form the community.

Sunday I was doing some cable management at home and I had to unplug and replug my EdgeRouter PoE. 
However, once I did that, it stopped working (still runing, some leds blinking, but just on some specific ports).

 

I tried both ways to do a configuration reset on it, and still the same issue, going through the initial configuration process but I'm still unable to reach the web gui. 
I will receive a console cable today to see if I can do something. 

 

Still, I'm quite suprised(/upset) that my EdgeRouter PoE "broke" just by unplugging and replugging the power... after about 18months of use.

Is there any recommended procedure to unplug an EdgeRouter that I missed ?

 

Thanks,

Veteran Member
Posts: 6,343
Registered: ‎01-04-2017
Kudos: 917
Solutions: 322

Re: EdgeRouter PoE bricked when powered off

It's alway's recommended to shutdown any electronic properly. It's possible your USB stick died and lucky for you there is a recovery procedure. It probably was not the act of unplugging it that broke it but it just exposed a problem you already had but was masked. Let us know what you find with the console cable to give you any definitive advice.
New Member
Posts: 21
Registered: ‎02-25-2016
Kudos: 4

Re: EdgeRouter PoE bricked when powered off

Fortunately console is working (I just got my cable from amazon today)!

 

Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block(8,2)

And keep rebooting until it reaches this kernel panic again.

So I believe you are right about the usb stick.

 

I plan to follow that doc https://lukas.im/2016/01/25/replace-broken-usb-stick-in-ubiquiti-edgemax-routers/index.html

am I right ?

 

Thanks.

New Member
Posts: 21
Registered: ‎02-25-2016
Kudos: 4

Re: EdgeRouter PoE bricked when powered off

[ Edited ]

So I was able to make it work again. 
The usb stick seems to work after a format. I really think that its content was corrupted when I turned off.

 


Actually, like you suggested, I did some more research and found in the EdgeOS User Guide that it has a button to shutdown to router with an explicit warning about data corruption when unplugging it like I did..

That's unusual to me, but now I know! I've learn, the hard way.

 

I would really appreciate a power button on the router itself!

 

Veteran Member
Posts: 6,343
Registered: ‎01-04-2017
Kudos: 917
Solutions: 322

Re: EdgeRouter PoE bricked when powered off

[ Edited ]

Good to see you solved your own problem!. Mark the thread as solved.