Reply
New Member
Posts: 7
Registered: ‎02-13-2016

[USG] connectivity issues since 4.4.29 - usg mcad: ace_reporter.reporter_fail(): Unknown[11]

[ Edited ]

Since having attempted to upgrade to 4.4.29, and all later versions including the recently released 4.4.36 firmware, my USGs continuouly loses connectivity to the internet. I have had to revert back to 4.4.22 within 3 days or so after attemtpting the upgrades.

 

Looking at the logs (this was when using 4.4.36), I can see the following references around the time where the appliance loses connectivity:

 

Dec 31 05:53:35 XXX-XXXXXX linkcheck: speedtest.doPingTests(): no such host ptl.speedtest.t-mobile.com#012
Dec 31 06:15:02 XXX-XXXXXX linkcheck: speedtest.doPingTests(): no such host ptl.speedtest.t-mobile.com#012
Dec 31 06:37:08 XXX-XXXXXX linkcheck: speedtest.doPingTests(): no such host ptl.speedtest.t-mobile.com#012
Dec 31 06:39:02 XXX-XXXXXX mcad: ace_reporter.reporter_fail(): Unknown[11] (http://unifi.xxxxx.xx:8080/inform)
Dec 31 06:39:02 XXX-XXXXXX mcad: ace_reporter.reporter_fail(): inform failed #1 (last inform: 122 seconds ago), rc=11
Dec 31 06:39:17 XXX-XXXXXX mcad: ace_reporter.reporter_fail(): Unknown[11] (http://unifi.xxxxx.xx:8080/inform)
Dec 31 06:39:17 XXX-XXXXXX mcad: ace_reporter.reporter_fail(): inform failed #2 (last inform: 138 seconds ago), rc=11
Dec 31 06:39:23 XXX-XXXXXX mcad: ace_reporter.reporter_fail(): Unknown[11] (http://unifi.xxxxx.xx:8080/inform)
Dec 31 06:39:23 XXX-XXXXXX mcad: ace_reporter.reporter_fail(): inform failed #3 (last inform: 144 seconds ago), rc=11
Dec 31 06:39:23 XXX-XXXXXX mcad: ace_reporter.reporter_fail(): [STATE] entering SELFRUN!!!!
Dec 31 06:39:51 XXX-XXXXXX syswrapper: kill-linkcheck. reason: linkcheck not updating
Dec 31 06:39:57 XXX-XXXXXX mcad: ace_reporter.reporter_fail(): Unknown[11] (http://unifi.xxxxx.xx:8080/inform)
Dec 31 06:39:57 XXX-XXXXXX mcad: ace_reporter.reporter_fail(): initial contact failed #4, url=http://unifi.xxxxx.xx:8080/inform, rc=11
Dec 31 06:40:15 XXX-XXXXXX mcad: ace_reporter.reporter_fail(): Unknown[11] (http://unifi.xxxxx.xx:8080/inform)
Dec 31 06:40:15 XXX-XXXXXX mcad: ace_reporter.reporter_fail(): initial contact failed #5, url=http://unifi.xxxxx.xx:8080/inform, rc=11

What sugestions do you have in order to address this issue?

Is there anything I can do to help troubleshoot this issue?

New Member
Posts: 7
Registered: ‎02-13-2016

Re: [USG] connectivity issues since 4.4.29 - usg mcad: ace_reporter.reporter_fail(): Unknown[11]

Anyone else having the same problems?

Highlighted
New Member
Posts: 7
Registered: ‎02-13-2016

Re: [USG] connectivity issues since 4.4.29 - usg mcad: ace_reporter.reporter_fail(): Unknown[11]

I am seeing others having similar issues. Posted a follow-up at https://community.ubnt.com/t5/UniFi-Routing-Switching/USG-Firmware-v4-4-36-now-available/m-p/2628558...

 

As a side note, every other upgrade else works well, from switches to AP.

Reply