Reply
Established Member
Posts: 2,548
Registered: ‎09-11-2009
Kudos: 957
Solutions: 55

8.5.1+ and 6.1.6+ =100%CPU usage

/bin/infctld -g is being a CPU hog I have a ton of dishes having issues with 100% CPU. 

 

5ghz and 2.4ghz systems both impacted.

 

FF mode+gps sync enabled 8ms 67/33

 

I do have one supp file if necessary.

 

batho.JPG

 

Possible seperate issue, I have quite a few other dishes showing offline. I cant get a ssh connection or http page to load to them, but nmap shows their ports as open.

 

Any other information you guys need?

 

@UBNT-James

@UBNT-SNK

Ubiquiti Employee
Posts: 7,502
Registered: ‎04-14-2017
Kudos: 1458
Solutions: 207

Re: 8.5.1+ and 6.1.6+ =100%CPU usage

Is this one of the radios showing the issue in the other thread? Can you email the support file to james@ubnt.com with a link to this thread please?
Established Member
Posts: 2,548
Registered: ‎09-11-2009
Kudos: 957
Solutions: 55

Re: 8.5.1+ and 6.1.6+ =100%CPU usage

[ Edited ]

@UBNT-SNK

 

Nope, this one was showing online and I could access it. In the other thread, those show offline and I have no access to the radios but I can ping them.

 

Supp file sent to james.

 

Established Member
Posts: 2,548
Registered: ‎09-11-2009
Kudos: 957
Solutions: 55

Re: 8.5.1+ and 6.1.6+ =100%CPU usage

Just sorted AC2 by CPU usage and here is the CPU graph from about 50 dishes..... so odd. These are spread across different VLANs too. Not sure what triggered this.

 

CPU load.JPG

Ubiquiti Employee
Posts: 262
Registered: ‎12-21-2017
Kudos: 48
Solutions: 4

Re: 8.5.1+ and 6.1.6+ =100%CPU usage

[ Edited ]

- Can you check dmesg, /var/log/messages, netstat -a output @Wifimax ?

- Can you turn Off airview and check again?

Established Member
Posts: 2,548
Registered: ‎09-11-2009
Kudos: 957
Solutions: 55

Re: 8.5.1+ and 6.1.6+ =100%CPU usage

@UBNT-Mindas

 

I just e-mailed everything to you, let me know if you need anything else.

New Member
Posts: 4
Registered: ‎05-26-2011
Kudos: 1

Re: 8.5.1+ and 6.1.6+ =100%CPU usage

kill -9 on the process seems to 'fix' the problem.  The process restarts and the CPU doesn't go back up to 100% on anything we have done that on.

 

Not sure what the -g option does it is not documented in the help for ubntbox

Highlighted
Ubiquiti Employee
Posts: 7,502
Registered: ‎04-14-2017
Kudos: 1458
Solutions: 207

Re: 8.5.1+ and 6.1.6+ =100%CPU usage

Has anyone seen this on units not managed by AC2?
Reply