Upcoming Maintenance Alert:

The UBNT Community will be upgraded at 5pm MDT on April 25th. During this time the community forums will be set to read-only status.

Learn more

×
Reply
Regular Member
Posts: 461
Registered: ‎01-16-2011
Kudos: 50

XW 5.6.9 false DFS

I thought all my problems would be solved with 5.6.9, but I still get false DFS triggers making it virtually useless.  I had 3 in a 7 minute period today.

 

Leo

Ubiquiti Employee
Posts: 8,465
Registered: ‎11-27-2012
Kudos: 2330
Solutions: 534
Contributions: 73

Re: XW 5.6.9 false DFS

What country is this unit set to?

 

What model antenna is being used and does the antenna gain setting (Wireless tab) match the antennas actual gain?

Regular Member
Posts: 461
Registered: ‎01-16-2011
Kudos: 50

Re: XW 5.6.9 false DFS

Country is US, the antenna is an AM-5G20 and the setting are correct.

 

Thanks,

Leo

Ubiquiti Employee
Posts: 8,465
Registered: ‎11-27-2012
Kudos: 2330
Solutions: 534
Contributions: 73

Re: XW 5.6.9 false DFS

Do you recall the previous version that was working ok for you on this radio?

 

Are there any vertical surfaces/devices close to the AP antenna that could be causing a reflection?

Regular Member
Posts: 461
Registered: ‎01-16-2011
Kudos: 50

Re: XW 5.6.9 false DFS

I don't recall the previous version.  There are 2 of the same units directly above it set to only use non-DFS channels and a Rocket M2 above those.  All have RF Armor kits installed.

 

Thanks,

Leo

Regular Member
Posts: 461
Registered: ‎01-16-2011
Kudos: 50

Re: XW 5.6.9 false DFS

I was jut looking through the logs of some of my client radio's and noticed that radar shows up in some of those as well.  Model is PowerBeam M5-300.

 

Thanks,

Leo

Reply