Reply
New Member
Posts: 10
Registered: ‎08-25-2015
Kudos: 1

79MB Speed test however only 9MB Internet Speed Test

Hi Guys,

 

Got a pair of old M2HP16 AirGrids been working great for years. Will be upgrading to the LiteBeams AC Gen2s however I want to try and squeeze as much as I can out of this link for as long as possible. Link only 180M or so but its a little strange. Direct sight.

Had speed test between two devices on duplex at around 75 - 79mbps. Ran internet speed test on host its 95/35mp but on client only around 9mb/9mb tops. Strange thing was a week ago when I made the sender the receiver and the receiver the sender it started as a solid 45/55mb download but now cant get over 9mb. Pics attached of setup. hoping someone can help Man Happy

 

https://imgur.com/9y7N4KN

 

https://imgur.com/kws5w1E

1.png
2.png
Highlighted
New Member
Posts: 10
Registered: ‎08-25-2015
Kudos: 1

Re: 79MB Speed test however only 9MB Internet Speed Test

ALso - have a receiving lbe-m5-gen2 and once I get the new lbe-m5-gen2 it will be mounted on the same pole however facing a different direction, perhaps around 90-110Degrees awayu from the other one. Will they interfere at all ? Will I need to run them on different channels ?
Ubiquiti Employee
Posts: 919
Registered: ‎02-13-2017
Kudos: 375
Solutions: 92

Re: 79MB Speed test however only 9MB Internet Speed Test

2.4 and 5Ghz devices are already on totally different channels, so they will not interfere with each other.

Change your channel width to 20Mhz and double check your alignment. You should have a much better signal than you do. If your alignment is okay, turn your output power up to get around a -55 signal.

UBNT_Alternate_Logo.png
Ubiquiti Networks airMAX Support Team

Check out our ever-evolving Help Center for answers to many common questions!

Reply