New Member
Posts: 13
Registered: 3 weeks ago

I can't get Internet access from my point to point installation

I have installed point to point with my airgrid m5hp... 

With topology... 

 

Puntoapunto.jpg

New Member
Posts: 13
Registered: 3 weeks ago

Re: I can't get Internet access from my point to point installation

Modem Huawei 

Lan Ip address 192.168.100.1

Wan dhcp 192.168.100.2 - 192.168.100.254

 

Airgrid m5hp 

Lan Ip address 192.168.100.184

Gateway 192.168.100.1 

 

Airgrid m5hp 

Lan Ip address 192.168.100.185

Gateway 192.168.100.1 

 

Router tplink

Lan Ip address 192.168.100.186

Wan dhcp 192.168.100.x

 

What are configurations should i change...

 

SuperUser
Posts: 42,794
Registered: ‎06-23-2009
Kudos: 8745
Solutions: 1490

Re: I can't get Internet access from my point to point installation

I see no 'router tplink' in this drawing.  Dave


> HQ in Seacoast region New Hampshire U.S.A.
> Ubiquiti Certified Trainer [UCT] for:
     UBWA [AirMax] / UEWA [UniFi] / UBRSS [routers]
UBNT.NH@gmail.com
New Member
Posts: 13
Registered: 3 weeks ago

Re: I can't get Internet access from my point to point installation

Sorry...  On the right side "switch" on the draw... 

Please help me....

SuperUser
Posts: 42,794
Registered: ‎06-23-2009
Kudos: 8745
Solutions: 1490

Re: I can't get Internet access from my point to point installation

[ Edited ]

i don't know if this is the issue, but you use a

router as a switch. And you apparently use its

WAN port and use DHCP somewhere as well.

 

What is this about?

 

Connect your PC at the remote site directly to

the radio's 'LAN' port and tell us how that works.  Dave


> HQ in Seacoast region New Hampshire U.S.A.
> Ubiquiti Certified Trainer [UCT] for:
     UBWA [AirMax] / UEWA [UniFi] / UBRSS [routers]
UBNT.NH@gmail.com
New Member
Posts: 13
Registered: 3 weeks ago

Re: I can't get Internet access from my point to point installation

No... I used it as wifi router... Not as switch... 

I think the problem on ip router or gateway.

I am new here,when i try to connect to my airgrid with router connected the webui of Airgrid wont load.When i connect the ethernet cable to my pc then it loads up just fine. is there a way to access the Airgrid while my ethernet cable is connected to m router.

 

Thanks.

 

SuperUser
Posts: 42,794
Registered: ‎06-23-2009
Kudos: 8745
Solutions: 1490

Re: I can't get Internet access from my point to point installation

[ Edited ]

Again:

Connect your PC at the remote site directly to

the radio's 'LAN' port and tell us how that works.

 

Why do you use this device as a router? Why

do you even use WiFi if your PC is plugged in?

 

If you must use it as a router, the WAN and LAN

IP subnets must not be the same.    Dave


> HQ in Seacoast region New Hampshire U.S.A.
> Ubiquiti Certified Trainer [UCT] for:
     UBWA [AirMax] / UEWA [UniFi] / UBRSS [routers]
UBNT.NH@gmail.com
New Member
Posts: 13
Registered: 3 weeks ago

Re: I can't get Internet access from my point to point installation

Between airgrid to airgrid are connected...

New Member
Posts: 13
Registered: 3 weeks ago

Re: I can't get Internet access from my point to point installation

I have to plugin when i want to setting the router

New Member
Posts: 13
Registered: 3 weeks ago

Re: I can't get Internet access from my point to point installation

Modem-to-TP-Link-Archer-C20-connection-overview.jpg

SuperUser
Posts: 42,794
Registered: ‎06-23-2009
Kudos: 8745
Solutions: 1490

Re: I can't get Internet access from my point to point installation

That's a very nice drawing. But it's a different drawing than

the first one. This drawing shows your WiFi router between

the Internet and your PC.

 

Which drawing is correct? If you plug your PC directly into

the Internet modem, does it still access the Internet?   Dave


> HQ in Seacoast region New Hampshire U.S.A.
> Ubiquiti Certified Trainer [UCT] for:
     UBWA [AirMax] / UEWA [UniFi] / UBRSS [routers]
UBNT.NH@gmail.com
New Member
Posts: 13
Registered: 3 weeks ago

Re: I can't get Internet access from my point to point installation

sorry ...

the second one is analogy for setting up the router ...

 

the real is this draw

Puntoapunto fix.jpg

 

 

i have changed router wifi to 192.168.10.186

on wan setting don't get dhcp ip ...

wan.jpg

thanks

New Member
Posts: 13
Registered: 3 weeks ago

Re: I can't get Internet access from my point to point installation

my AP

 

ap.jpg

 

 

my STATION

station.jpg

SuperUser
Posts: 42,794
Registered: ‎06-23-2009
Kudos: 8745
Solutions: 1490

Re: I can't get Internet access from my point to point installation

[ Edited ]

First, the radio link appears to be working fine; you don't

need to post any more information about the radios. But

you need to make one setting change in both radios:

in the Wireless tab, enable [check the box] that says

'WDS-transparent mode' and save the setting.

 

This is now not about anything Ubiquiti--it's about your

other setup issues. If you must use the WiFi router

at the remote end as a router, you need to plug the

cable from the radio to the WAN port of the router.

you should then get a DHCP IP address in the router.

You may need to click on the 'Detect' button.

 

Please check and tell me if that happens.   Dave


> HQ in Seacoast region New Hampshire U.S.A.
> Ubiquiti Certified Trainer [UCT] for:
     UBWA [AirMax] / UEWA [UniFi] / UBRSS [routers]
UBNT.NH@gmail.com
New Member
Posts: 13
Registered: 3 weeks ago

Re: I can't get Internet access from my point to point installation

and my modem

modem.jpg

 

any solution ... what should i do ???

New Member
Posts: 13
Registered: 3 weeks ago

Re: I can't get Internet access from my point to point installation

 

i can ping to

192.168.100.184 (AP)

192.168.100.185 (STATION)

192.168.100.1 (MODEM)

192.168.10.186 (WIFI ROUTER)

i have click detect button ... still don't get the dinamic ip address ...

New Member
Posts: 13
Registered: 3 weeks ago

Re: I can't get Internet access from my point to point installation

hi everyone ...

help me please ...

SuperUser
Posts: 42,794
Registered: ‎06-23-2009
Kudos: 8745
Solutions: 1490

Re: I can't get Internet access from my point to point installation

[ Edited ]

You just keep posting the same informatiion, and you

don't reply if you have made the changes i advised.

Please don't ask for 'help' until you help us first.

 

> did you make the 'WDS' setting?

> what ports are you using on the wireless router?

>  on the modem, you posted your 'DHCP' settings,

    but you didn't complete it with the 'DNS Server'

    settings; you need to fill those in as well

 

Dave


> HQ in Seacoast region New Hampshire U.S.A.
> Ubiquiti Certified Trainer [UCT] for:
     UBWA [AirMax] / UEWA [UniFi] / UBRSS [routers]
UBNT.NH@gmail.com
New Member
Posts: 13
Registered: 3 weeks ago

Re: I can't get Internet access from my point to point installation

The problem have solved... 

Thanks dave... 

The problem is setting of the modem

Huawei modem have some settings for activate the port lan... 

 

Thanks...

New Member
Posts: 34
Registered: ‎01-20-2015
Kudos: 2

Re: I can't get Internet access from my point to point installation

On your Ap and Station radio config you have no DNS entered. try 8.8.8.8 on both radios an see if that helps