Scheduled maintenance: Community available only in read-only mode until 6:00 AM (PT)
New Member
Posts: 21
Registered: ‎12-28-2018

Remote Chain Issue

Why Remote Chains is Low as compare to Local Chains?

what is the issue behined it?

450c362a-f7ae-4652-abfe-b8f70c801dd8.jpg
Ubiquiti Employee
Posts: 1,592
Registered: ‎09-24-2018
Kudos: 315
Solutions: 92

Re: Remote Chain Issue

What are your devices? This looks like either a misalignment issue or MIMO device connecting to a SISO device. It could also be a line of sight/Fresnel zone obstruction that you need to overcome.

UBNT_Alternate_Logo.png
Ubiquiti Networks airMAX Support Team

Check out our ever-evolving Help Center for answers to many common questions!

FREE UBWA Student Guide-Great RF Primer!

New Member
Posts: 21
Registered: ‎12-28-2018

Re: Remote Chain Issue

I'm using PowerBeam as AP and LiteBeam as Station. and can you tell me what is MIMO and SISO devices?

Ubiquiti Employee
Posts: 11,657
Registered: ‎04-14-2017
Kudos: 2188
Solutions: 335

Re: Remote Chain Issue

Are you using a LiteBeam M5?
Regular Member
Posts: 449
Registered: ‎06-03-2016
Kudos: 97
Solutions: 21

Re: Remote Chain Issue

I often see this on my network, only one side of the link shows the difference in chains. Can I assume that it is the opposide device, needs to be aligned? 

 

so it the station has 10 dBm diffrence between chains, then it is the AP side needs to be re-aligned ? or it could be either?

 

for OP, sometimes change a channel helps but most cases is casue by aligment in my experience. 

UEWA, MTCNA, MTCTCE
SuperUser
Posts: 13,909
Registered: ‎10-06-2013
Kudos: 4678
Solutions: 1060

Re: Remote Chain Issue


@cits1415 wrote:

I'm using PowerBeam as AP and LiteBeam as Station. and can you tell me what is MIMO and SISO devices?


A Litebeam M5-23 is an SISO device

A Litebeam 5AC-23 is a MIMO device.

UK Comms & Links Engineer.


Come on you lot, Feel free to 'Mark as Solution' At least click the Kudos button. Thanks.


Top Solution Authors Leaderboard
Ubiquiti Employee
Posts: 11,657
Registered: ‎04-14-2017
Kudos: 2188
Solutions: 335

Re: Remote Chain Issue

@ValleyView yes, this would usually indicate the remote end needs to be realigned or there is an obstruction.
New Member
Posts: 21
Registered: ‎12-28-2018

Re: Remote Chain Issue

Yes i'm using LiteBeam M5 as Station and PowerBeam M5 as AP. This ScreenShot is capure from LiteBeam. As remote Chains(PowerBeam) has low

New Member
Posts: 21
Registered: ‎12-28-2018

Re: Remote Chain Issue

Useful information....

Bro can you also guide me about alignment setting?

Regular Member
Posts: 449
Registered: ‎06-03-2016
Kudos: 97
Solutions: 21

Re: Remote Chain Issue